Hoe installeer ik de CSF firewall? Print

• 30

CSF is een veel gebruikte software firewall voor linux, gebaseerd op iptables. Zij hebben een plugin beschikbaar voor Cpanel en wij zullen uitleggen hoe deze te installeren.
Zorg er eerst voor dat je bent ingelogged als 'root' gebruiker en er geen andere firewall actief is.

- Download de CSF bestanden:

wget http://configserver.com/free/csf.tgz

- Pak de bestanden uit op je server en ga naar de 'csf' folder

tar -xvf csf.tgz && cd csf

- Installeer CSF voor Cpanel

sh install.cpanel.sh

CSF is nu geinstalleerd! Als het goed is heb je nu, als je ingelogged bent op WHM, linksonder een CSF optie om de firewall vanuit Cpanel / WHM te beheren.

Opmerking: standaard staat de CSF firewall op 'testing' mode, dit moet je even aanpassen via '/etc/csf/csf.conf' door TESTING = "0" te veranderen naar TESTING = "1"