DMA enablen tegen trage harde schijven Print

• 56

Wij hadden laatst een server die erg traag presteerde dus we gingen dit verder onderzoeken.
Het leek erop dat de snelheid van de schijf ~ 2.15 MB / seconde was, wat erg slecht is.

Kijk eerst even na of DMA enabled is met het volgende commando:

hdparm -d /dev/hda

Je zou dan de volgende output moeten krijgen:

/dev/hda:
using_dma    =  0 (off)

Laten we nu DMCA enablen voor deze harde schijf:

hdparm -d 1 /dev/hda

Je zal zien dat DMA nu enabled is en de snelheden veel beter zijn als voordien.

Opmerking: dit is getest met oudere ATA schijven en is niet langer relevant voor nieuwere harde schijven