Hoe installeer ik Cpanel in CentOS? Print

• 55

Je kan Cpanel installeren op CentOS 5 of CentOS 6 door als 'root' gebruiker in te loggen via SSH:

- Zorg eerst dat je besturingssysteem up2date is en 'screen' is geinstalleerd:

yum -y upgrade && yum -y install screen

- Voer het volgende commando uit om het Cpanel installatie bestand naar je server te downloaden via wget:

wget http://layer1.cpanel.net/latest

- Voer het volgende  commando uit om je Cpanel installatie in de achtergrond te starten:

#  screen -dmS cpanel-installation /bin/bash -c "sh latest"

- Voer het volgende commando uit om je Cpanel installatie te volgen:

screen -x

De installatie duurt ongeveer 45-60 minuten voor deze klaar is. Van zodra hij klaar is, kan je inloggen in je WHM via de volgende link:

Link: https://jouip:2087

* Waar 'jouip' het IP adres is van je server.