Kijk welk process welke poort inneemt Print

• 205

Indien je wil weten welk proces welke poort (in dit geval, poort 80) inneemt, kan je dat met volgend commando nagaan:

netstat -tulpn| grep :80

Dat geeft de volgende output:

tcp        0      0 :::80                       :::*                        LISTEN      8879/httpd

Zoals je kan zien, heeft het proces apache (httpd) poort 80 in gebruik via PID 8879.
Je kan het ook voor andere poorten bekijken door het poort nummer (80) te vervangen door een ander poortnummer.